Droomplek

Hier hebben we het voor gedaan! We staan met de tent op een droomplek. Een kleine baai op een onbewoond rotseiland met prachtig uitzicht op de Zweedse kust en ‘s ochtends een frisse duik.

Maar eerst zijn we nog twee dagen in Gothenburg gebleven, waar we de kanospeciaalzaken hebben opgezocht om onze uitrusting weer op orde te krijgen. We sliepen daar trouwens voor het eerst in tijden weer in een bed. In een hotel, omdat je in het centrum natuurlijk geen tentje kunt opzetten. De eerste nacht waren we zo moe dat we pas wakker werden toen de ontbijtzaal alweer gesloten was! ?.

Op uitnodiging van de Gothenburgse kanoclub zijn we bij een kanomeeting geweest op hun eigen eiland Valö, een ongerept natuurgebiedje ten zuiden van de stad, Valö. Het was erg gezellig en we hebben goede tips gekregen voor mooie plekjes langs de westkust. Ook heeft Rick daar samen met een timmerman de houten rugleuning van de kano gerepareerd met een handboor en dolk. Knap staaltje handwerk, de rugleuning is weer als nieuw!

‘s Avonds gingen we voor het eerst vissen. En het was direct raak, een echte makreel! Die ging op onze kleine titanium lichtgewicht bbq, handig. De makreel smaakte geweldig, geen kruiden of olie nodig!!!

Na een mooie tocht tussen vele eilandjes door, met pittige stukken wind tegen, kracht 5, staan we nu dus op een droomplek. Hier genieten we volop van de Zweedse zomer die nu echt is losgebarsten!