Een typische rustdag

Vandaag hebben we een rustdag. Na al het gejakker langs de Deense kust hebben we dat wel verdiend! Het weer slaat om, vandaag nog gematigde westenwind. Maar daarna gaat het echt hard waaien. Dan willen we eigenlijk op een goede plek staan met de tent….

Uitgezwaaid door enthousiaste Nederlandse zeilers gaan we dus op pad. Het begint al snel te regenen en we lopen vast op een grote zandbank. He, die hadden we toch al achter ons gelaten? Op de kaart zien we dat er ‘Moving Sandbanks’ zijn, maar verder geen dėtails hierover.

De regen wordt heftiger maar we hebben wind mee. Die zorgt voor ruige golven! We hebben veel plezier om op de golven mee te surfen. Dan gaan we hard!! We merken dat het intensieve dagen geweest zijn, de spieren zijn moe. Dus af en toe zetten we een zeiltje bij, ook leuk voor de afwisseling.

Na 28 km is daar de brug, het einde van de grote inham naar zee. Om de bocht is het water direct veel rustiger. Langzaam klaart het op. Nu zien we hoe mooi het is in de fjord. Zachte groene glooiende heuvels rond het water, kleine huisjes met rode daken en overal eilandjes.

Dan ineens het kleine haventje met camping. Snel halen we de boot uit het water en vinden we een mooi plaatsje bij het water voor de tent. Dit was echt zo’n typische rustdag, meer dan 30 km.? Maar de volgende dag staan we heerlijk uit de wind.

4 Replies to “Een typische rustdag”

 1. Geniet van de rustdagen.kaartje gekregen uit Fano.
  Dat ik jullie zo goed kan volgen is best fijn.
  Al is het anders als jullie zwaar weer hebben,maar als ik dat weet zijn jullie toch weer in staat om alles op te schrijven.
  Veel mooie zonsopgangen en ondergangen gewenst!
  Knuffel Tiny

  1. Goed te horen dat het kaartje is aangekomen. De zonsondergangen blijven ons steeds weer verwonderen. Steeds anders en prachtig om naar te kijken.

   Knuffels terug!!!

 2. Te gek Rick! Ik lees regelmatig jullie blog en geniet op afstand heel erg mee met jullie avontuur! Wat een fantastische reis!
  Hartelijke groet, RickT

  1. Tof om van je te horen. We zitten nu een storm uit in ons tentje….. En zijn net geïnterviewd door de lokale Deense pers:) was getipt door de campingbazin.

Comments are closed.