Gothenburg!!

Na ons feestmaal in de boot van Frederik en de toast op de goede aankomst in Zweden, varen we naar Bränø, een klein eilandje in de buurt. Wat heerlijk om weer in Zweden te zijn! Het is hier prachtig en het voelt vertrouwd, de rotseilanden, het water, de bootjes en schilderachtige vakantiehuisjes. De Vikingen bivakkeerden al hier wegens de beschutte ligging en mooie stranden om aan te landen…

We genieten volop van de stille avond. De volgende dag peddelen we naar het centrum van Gothenburg. Een hele belevenis met langsracende motorbootjes, onverwacht opduikende veerbootjes en grote zeilboten. Hoewel het maar 13 km is naar het centrum, lijkt het of we niet vooruit komen. We hebben behoorlijke stroming tegen zien we aan de boeien die de vaargeul markeren.

Gothenburg is een prachtige stad. Voor ons gevoel komen we de stad pas echt binnen als we onder de de hoge brug door varen. Vanaf het water domineren de imposante veerboten van Stenaline. Verderop vele statige herenhuizen, wellicht nog gebouwd door de Hollanders die een groot deel van de oude stad hebben ontworpen. En op het water volop bedrijvigheid met snelle veerbootjes andere schepen. Eindelijk zien we de vlaggen en de masten van de  oude viermaster Viking Bargen, het symbool van Gothenburg. Hij ligt net voor onze haven ‘Lilla Bommen’ in het centrum van de stad. We zijn er! We zijn in Gothenburg! Het dringt maar langzaam tot ons door, we hebben het gehaald!

9 Replies to “Gothenburg!!”

 1. Helemaal geweldig
  Goed gedaan. Leuk dat we jullie op deze manier konden volgen. Geniet er lekker van.

  Tom, Marjon, Thomas en Eva

 2. Hééél hartelijk gefeliciteerd!! Wij vonden het leuk een klein stukje van jullie tocht van dichtbij mee te kunnen beleven.
  Fijne vakantie in het door jullie zo geliefde Zweden!

 3. GEFELICITEERD! Wow respect!
  Wat super gedaan en nu verder genieten!
  groeten van de buurtjes 🙂

Comments are closed.