Kano-tentplekken langs de westkust

We hebben er weer zin in vandaag. Na enkele dagen rust op de kanocamping ‘mogen’ we vandaag weer! We vertrekken vroeg, want het wordt erg warm vandaag.

Opnieuw een mooie tocht over groots water, langs mooie rode en grijze rotseilanden en af en toe een romantisch havenstadje met kleine witte en rode houten huisjes. Grappig dat iedereen die je tegenkomt zegt, dat het vanaf hier naar het noorden steeds mooier wordt! Leuk vooruitzicht!

Onderweg worden we aangesproken door mensen in een zeiljacht. Het blijkt iemand van de Gothenburgse kanoclub te zijn die we tijdens het kanoweekend op Valö hebben ontmoet. Ze had haar familie op de zeilboot al over onze grote reis verteld. En nu zien ze ons dus in levende lijve ?.

Het is prachtig weer, maar wind tegen blijft ook bij een strakblauwe lucht gewoon wind tegen! Dus we zijn blij als we bij de overnachtingsplek zijn, die ons wordt aangeraden op de site www.tjornkajak.se. Dit is een erg handige site met mooie en goed verborgen, maar goed vindbare wild-kampeerplekken langs de westkust van Zweden. We vinden het leuk om zelf zoeken naar een fijne plaats voor de nacht, maar na een lange tocht is enige zekerheid wel handig…

We vinden de prachtige kampeerplek. Alleen is er nu laag water dus is het strandje slecht bereikbaar. We varen door naar de volgende plek die wordt genoemd op de site. Echt een paradijselijk plekje in een beschutte baai! Hoewel enkele zeilboten en kanoers deze baai vandaag ook hebben uitgekozen, is er genoeg privacy om heerlijk te genieten van een frisse duik en opdrogen op de warme grijze rotsen vol met plakken korstmossen in de zomerse zon…