Langs de Zweedse Rivièra

Het is hoogseizoen aan de westkust van Zweden. We varen een prachtige tocht met mooie oversteken tussen woeste rotseilanden en langs schilderachtige havenstadjes. En altijd op de achtergrond, of dichtbij, de elegante grote zeilboten en vaak ook moterbootjes die razendsnel over het water brommen. Maar dat deert ons niet. We zijn in vakantiestemming. 

We genieten van pittoreske stadjes als Marstrand, Åstol, Skäghamn en Möllensund, de overweldigende natuur en het water rondom ons heen.

Christa ziet zelfs een Tumlare. Volgens de bioloog onder ons geen Tuimelaar, maar wel een walvisachtige die we al eerder zagen. Een bruinvis dus.

Met de wind in de rug varen we vandaag alsof we 20 jaar zijn. Jong en overmoedig, met een indrukwekkend tempo dat we voor ons gevoel uren kunnen volhouden. Met af en toe een terrasje ?.

Rond 8 uur ‘s avonds vinden we een mooi plekje voor de nacht en zetten ons tentje op. Dan pas merken we, dat het toch niet helemaal vanzelf ging en vallen we snel als een blok in slaap…