Prachtige tocht langs Langeoog

Beetje uitslapen vandaag. Vertrek 4 uur voor hoogwater van Baltrum, om 11 uur. Het kleine eiland Baltrum dankt trouwens zijn naam aan zijn grootte, je bent er ‘bald herum’ ?.

Uitgezwaaid door onze vaarvrienden Hanneke en Evert, vertrokken we met windstil en bewolkt weer naar Langeoog, het volgende Duitse waddeneiland. Een prachtige tocht langs drooggevallen platen, door de smalle geul op het wantij.
Na een rustige oversteek van het zeegat tussen Baltrum en Langeoog, uiteindelijk even pauze gehouden in de pittoreske haven van Langeoog.
Inmiddels was de lucht weer mooi fel blauw gekleurd en was de wind opgestoken uit de bekende hoek (tegen).

Tijdens het vervolg van onze tocht onderlangs het eiland Langeoog, haalden we een groepje zeekanoers uit Oldenzaal in. Ze waren op weg naar een kanotreffen in spiekeroog en gingen naar dezelfde kleine kanocamping in de duinen als wij.
Wij namen een korte lunchpauze op het prachtige strand aan de oostpunt van Langeoog, bij een vogelkijkhut. Mooi uitzicht op de vogels en het strand van Spiekeroog in de verte.

De oversteek naar Spiekeroog was goed te doen, we raken gewend aan de ruige golven die ontstaan bij wind-tegen-stroom.?

Op de kleine, overbevolkte kanocamping (die zo druk was vanwege het kanotreffen), kookte Rick weer een van zijn befaamde heerlijke campingmaaltijden, die we lekker in het avondzonnetje oppeuzelen. Op, naar morgen!