Bjuren – Jörrviken, dag 87 (54,5 km)

Een prachtige dag!

Het is koud, grauw en kil als we opstaan, de herfst staat hier voor de deur. De kleding passen we aan, in de winterstand. Het is vandaag 15 graden. In de loop van de ochtend gaat gelukkig de zon schijnen en krijgt de wereld weer kleur.

Het is hier trouwens een puur en ongerept gebied. Nu de mist is opgetrokken, zien we vandaag pas goed hoe mooi de eilandjes en strandjes hier zijn. En we zien veel zeevogels, eenden en visarenden. Dat is echt genieten!

We varen flink door, maar worden steeds verleid door aanlokkelijke strandjes en uitnodigende shelters. Maar we houden onze rug recht en peddelen verder.

Voor de lunch stoppen we in een haventje. Schot in de roos. Hier kunnen we onze powerbanks laden en worden we verwend met chocolade door een Duits stel dat met hun camper op avontuur is naar de Lofoten. Maar het mooiste van alles, er is een droogkast! Snel onze natte kleren erin terwijl we lunchen. Wat kun je blij zijn met een droog shirtje! 😁

We besluiten door te varen zolang het kan. Vanaf 3 uur begint het te betrekken, de wind neemt toe en de golven ook. 1,5 uur later komen ook de schuimkoppen erop en hebben we alweer 9 uur gevaren. We duiken een baai in en vinden een beschut strandje. Een mooie plek om onze prachtige dag af te sluiten.

5 Replies to “Bjuren – Jörrviken, dag 87 (54,5 km)”

      1. Nog even gecheckt met christa, we zagen de witte kop van de visarend! Op dd foto zie je dat minder.

  1. Spannend of jullie het nu gaan halen. Hopelijk zijn de weergoden dit keer in een betere stemming. Succes Rob (van de Ooste Winde)

    1. Hoi Rob, leuk van je te horen! Vandaag is het even te bont op zee, wind, flinke golven, mist. maar morgen lijkt het weer ok. Zo komen we steeds een stapje noordelijker.

Comments are closed.