Bondö Marina – Trutskär, dag 92 (94,5km)

We zijn zo blij. Maar eigenlijk te moe om te beseffen dat we aan de overkant zijn!

Morgen komt er enorm sterke aflandige wind aan, die het heel lastig maakt om verder te gaan. En de dagen daarna is er heel harde wind van zee. Bijna onmogelijk dus, om de komende week te varen. En dat, terwijl we zo dicht in de buurt van ons einddoel zitten! In dit gebied, aan de overkant van de baai, zijn zondag en maandag wel kleine vensters met enkele uren rustig weer. En we hebben het voor elkaar gekregen om dit gebied voor de hevige wind van morgen te bereiken!!

Als we vertrekken, vroeg in de ochtend, is er eerst geen wind. We peddelen constant flink door, we willen zo ver mogelijk komen. Het tempo ligt hoog en we houden heel korte breaks net genoeg om een energiereep open te maken en weg zijn we weer. Soms ligt de helft van de reep nog op het spraydeck:) die gaat tussen de slagen door naar binnen. Rick heeft zijn winter kano handschoenen aan…  dat levert na wat uurtjes blaren op. Een trukje om de wanten omgekeerd te gebruiken verlicht de pijn.

Bij de lastige oversteek aan het eind, waar de eilandjes 5 tot 7 km uit elkaar liggen, en de zee vrij spel heeft, komt er mist opzetten. De wind is precies goed, maar je wil natuurlijk niet dat het harder wordt, met wind van achteren. Dus snel het weer gechekt en gelukkig alles veilig. Dus we gaan ervoor.

Het is een pittig laatste stuk, in het donker, met een aardige swell die soms wat chaotisch wordt op stukjes waar veel keien in de buurt liggen. We blijven vlak bijelkaar en houden constant contact. De laatste 30 minuten zijn echt lastig. We blijven rustig en … de navigatie mobiel is leeg. De backup erbij, maar die is onhandig, steeds gaat hij uit en moet het scherm geactiveerd. Lastig in de swell en om bijelkaar te blijven. We zijn behoorlijk moe. Maar het lukt om het strandje te vinden met google maps. We zetten snel de tent op.  Wat zijn we tevreden!!

10 Replies to “Bondö Marina – Trutskär, dag 92 (94,5km)”

 1. You are strong and brave!
  I followed your progress on my computer and it was thrilling even for me.
  Your achivement is impressive!

 2. Gewéldig. Hopen dat de weerberichten toch niet helemaal kloppen. We zullen voor jullie duimen en goede moed houden. Heel, heel veel succes en goede vaart.

 3. Dikke complimenten. Wat een doorzetters zijn jullie. Respect. Geweldig hoor. Duim voor het allerlaatste loodje….

 4. 2023-09-17 Hej Christa och Rick och ett stort GRATTIS till er genomförda HBB-paddling i och med målgången idag!
  Er slutspurt i tufft väder var imponerande!
  Med kajakhälsningar / kajakbengt, 5 HBB

Comments are closed.