Jävrebodarna – Bondö Marina, dag 91 (20 km)

Het wordt nu snel kouder hier in Lapland. Vanochtend stond er ijs op de kajaks! Fijn, dat we in de knusse en warme stuga konden slapen!!

Omdat er voor vanmiddag harde wind voorspeld is, besluiten we een strategisch handig einddoel te kiezen. Het wordt een haventje bij Piteå.

Het vroege opstaan heeft zo zijn voordelen. Op een rustig strandje ligt een rendier met een groot gewei op zijn gemak te herkauwen, terwijl hij ons nauwlettend volgt. Wat prachtig! Wel op deze ontmoeting gehoopt, maar niet verwacht! Rick heeft zijn mobiel bij de hand en maakt stilletjes een filmpje.

Het is weer een prachtige tocht,  met weinig wind en de temperatuur loopt op van 3 tot 11 graden. Het is een hele lange oversteek, niet spannend, maar wel mooi bij een vlakke zee en weinig wind. Ook de zon laat zich even zien, maar het betrekt snel. Gelukkig is de tocht vandaag niet zo ver. De wind zal snel toe nemen tot boven de 10ms vanuit zee, dus een middag tocht zit er niet in en blijft het vandaag bij twintig. Maar alles is relatief, de harbourmaster vindt het een heel eind, duim omhoog:)

In de haven mogen we onze matjes uitrollen in het havengebouwtje, lekker warm! Ook doen we inkopen in een outdoorshop in Piteå, wat extra wollen onderkleding. Geen overbodige luxe in dit noordelijke gebied. En we gaan vroeg naar bed, want morgen staat weer een lange tocht op het programma. En dat betekent vroeg opstaan!😉

3 Replies to “Jävrebodarna – Bondö Marina, dag 91 (20 km)”

  1. Jullie gaan prima. Als t morgen lukt om een grote klapper te maken lijkt t erop dat jullie het gaan halen als we zo t weer en de af te leggen afstand bekijken. Ik heb in mijn 2e en 3e klassen over jullie verteld en in 3 havo zelfs een kanofilmpje op de hoge golven laten zien. Ze vonden het heel bijzonder. Misschien inspireert het😀

    1. Hey hi Riet en Rob, even een update… het is gelukt om een prachtige afstand te varen vandaag, de blaren staan in mijn handen, maar we hebben nu een mooie uitgangspositie voor het laatste stuk. Groeten!!

Comments are closed.