Jörrviken, dag 88

Vandaag gaat hem niet worden. De zee is te onstuimig en blijft dat waarschijnlijk de hele dag. Het is grauw buiten, mist en regen wisselen elkaar af, de zee buldert en de golven beuken op de rotsen. We zitten knus in ons tentje en bekijken het weerbericht, de golfvoorspelling en de route van binnenstebuiten tot ondersteboven, maar het is zoals het is. We gaan met deze condities van weer en zee niet varen. Goed uitrusten dan maar. Dat mag ook wel, na 4 intensieve vaardagen.

Een goede kanovriend van ons noemt het chocolate day. Wat een supervriend is dat!! Wij volgen natuurlijk zijn raad op.

Een stukje verderop staat een typisch Zweeds rood houten huisje. Het is het zomerhuisje van een ouder, vriendelijk stel die daar de hele zomer woont. Hij is 88 en zij wordt binnenkort 85. Net als Christa’s moeder trouwens😁.

Ze spreken een paar woorden engels. Gelukkig kan Christa net genoeg zweeds om zich verstaanbaar te maken. Vanmiddag, als de grote pan met lingon-bessen die nu op het vuur staat te pruttelen, als jam in de potjes zit, gaan ze boodschappen doen. Christa kan dan meerijden. Dat is gaaf! Even de voorraden aanvullen.

Er staan er nog een paar😉

Uitgenodigd bij Marianne and Ove op de koffie (en thee😉)

Marianne verrast Christa op een paar zelfgebreide sokken! Zo lief!

Ze zitten als gegoten!❤️

 

4 Replies to “Jörrviken, dag 88”

  1. Ja lieverds. Ik heb het al eerder gezegd: het stuk tussen Umeå en Skellefteå is erg triest. Dit geldt ook voor de snelweg! Maar na Skellefteå komt Rommelsön bij Byske en al snel ben je in Piteå, met de archipel.
    Vecht door!

  2. Hej stoere kano vaarders. Wat een start hebben jullie weer gemaakt. En väl förtjänt villo dag! Wij genieten wederom ontzettend mee op afstand en ‘vi håller tummarna’. Wat een feestje dat je je Zweeds zo goed kon oefenen Christa. En die mevrouw ziet er ook nog echt topfit uit. Liefs uit Torsby, Zweden

Comments are closed.