Jörrviken – Sandviken, dag 89 (87 km)

Profiteren van het mooie weer.

De hemel is prachtig als we opstaan om 3 uur. Veel sterren en bijzondere windveren, die zich over de hele hemel uitstrekken. Een soort Noorderlicht, maar dan wit aan de sterrehemel.

Het is niet meer pikkedonker, maar wel koud. 10 graden. Even wennen, maar we hebben deze winter veel in koude en barre omstandigheden getraind, dus dat komt goed.

Vandaag is rustig weer voorspeld. Daar willen we zo veel mogelijk profijt van trekken. Het weer blijft veranderlijk en we hebben een dag niet gevaren… Vandaar dat we om 5 uur vertrekken.

Het is super koud, maar fantastisch. We zien een prachtig kleurende hemel als de zon opkomt en genieten van het peddelen en de mooie natuur om ons heen.

Omdat het zo koud is, blijven we tijdens de pauze’s in onze boot. Dan koelen we niet zo hard af en het scheelt veel tijd.😉En we peddelen stevig door.

En we gaan de hoek om, bij Bjuröklubb. Dat betekent dat we in het meest Noordelijke deel van de Oostzee zijn aangekomen. Het ronden van deze bocht brengt ook emoties met zich mee. Wat waren we graag hier geweest met de storm Hans. Dan waren we veilig geweest en hadden we geen last van de storm gehad. Het is ook een heel bijzondere plek,. Een enorm lange landtong uitlopend in een stenenrij, ver de zee in. En mooi dat het is….

We varen door zolang het kan. Uiteindelijk vinden we een plekje wanneer de zon net ondergaat. En er is een kampvuurplaats, dus natuurlijk in no time een vuurtje dankzij  een handige Rick. Heerlijk om ons bij te warmen, in de koude avond!

7 Replies to “Jörrviken – Sandviken, dag 89 (87 km)”

 1. Hoera, dubbele dag gedraaid, dus lekker op schema. Fijn dat jullie er ook nog van kunnen genieten!

 2. I’m impressed by your distance today!
  Still you have time to take beautiful pictures.
  Less than a week to Haparanda
  Wish you good luck

 3. Oh we leven zo met jullie mee, checken ook t weer. Keep fingers crossed. Noordelijke wind, maar tussen eilanden wel ok hopelijk. Respect voor de afstand.

 4. En klassisk svensk ramsa:
  Een klassiek Zweeds rijm:
  “Heja heja friskt humör det är det som susen gör.”

  Proost, proost op een gezond humeur, dat is wat de truc doet

  1. Hey Peter, nice to hear from you! I told christa all about the klepper chalenge you did in the stockholm archipelago!

Comments are closed.