Karthällan – Bjuren, dag 86 (39,6 km)

Een dag vol golven!

Het is rustig weer. Maar de golven, die gisteren en vannacht zijn opgezweept, nemen vanavond (!) na 6 uur pas af, is de voorspelling. Gelukkig laat de zon zich weer zien!


We nemen alles goed door. De golven zijn tot 1 meter, niet leuk, maar kunnen we hebben. En de wind is vanaf 10 uur rustig, dan breken de golven in principe niet. Daarom wagen we ons dan aan de eerste oversteek.

Het zijn echt pittige, hoge golven, maar het gaat goed. Dan komt ineens weer mist opzetten! Dat maakt het wel spannend, want het zicht is echt heel beperkt. Gelukkig zien we ineens, vlakbij, de overkant. We gaan pauze houden op een strandje, maar om er te komen moeten we door een branding. Precies op het goede moment versnelt Christa en surft in een keer het strand op.


Het is heerlijk zonnig en we blijven op het strand tot de mist optrekt. Daarna zijn de golven nog steeds hoog, toch maken we verschillende oversteken en ‘kruipen’ steeds verder langs de kust. En daar is Umeå! En hup, daar gaan we voorbij.

Pas rond 7 uur nemen de golven af en wordt de zee vlakker. We zien een prachtige zonsondergang en prddelen nog even door. Vlak voor het echt donker wordt, vinden we strandje op een eilandje. Heel tevreden, bijna toch bijna 40 km vandaag!

6 Replies to “Karthällan – Bjuren, dag 86 (39,6 km)”

  1. Het stuk tussen Umeå en Skellefteå is behoorlijk saai. Maar je kunt wel kamperen in Ratan (met een gedenkteken na de laatste (?) militaire slag in 1809, Rusland – Zweden).
    Na Skellefteå wordt het meer een archipel. En mooie zandstranden.

    1. We had lunch at Ratan, the sun was shining and… christa was super happy with the drycupboard in the kitchen there!! She could start the afternoon with dry clothes.

Comments are closed.