Sandviken – Jävrebodarna, dag 90 (42 km)

We kunnen pas laat vertrekken, want de wind staat pal op ons keien-strand. Daardoor is er een branding met golven van een halve tot een meter. Dat is niet prettig, maar kan ook gevaarlijk zijn met de keien die soms net onder water staan. De keien zijn super glad en we hebben geen helm bij ons. Daarom zijn we extra voorzichtig.

Daardoor hebben we wel de tijd om alle kleren te drogen bij het kampvuur! En de zon komt er ook bij. Heel fijn.

Lekker warm broodje als ontbijt!

Rond 2 uur is de zee wat rustiger geworden en varen we dapper door de branding de zee op. Plan is om vandaag tot in de avond door te varen, naar een camping aan het water. Het is een heel eind en we willen niet varen als het te donker is. Dus we leggen het tempo hoog.

Het wordt een prachtige tocht met mooie oversteken door het gebied bij Byske. Leif had ons al beloofd dat dit een mooi gebied was. Nou, dat klopt!! En nu is het helemaal speciaal omdat de wind tegen de avond wegvalt en de ondergaande zon de mooiste oranje tinten aan de hemel te voorschijn tovert.

Rond 8 uur bereiken we ons doel. De camping is eigenlijk pas dit weekend open, maar van de campingbaas mogen we toch overnachten en hij heeft zelfs een heerlijke warme stuga. Deze Sirene kunnen we niet weerstaan😉

 

3 Replies to “Sandviken – Jävrebodarna, dag 90 (42 km)”

  1. Gefeliciteerd

    Je bent nu aangekomen bij je laatste Zweedse landschap, Norrbotten. Er zijn nog steeds moeilijke overtochten, maar ook grote eilanden, die je kunnen beschermen als de herfstwind waait.

    Spoedig is nu hier.

  2. Zijn die ‘sneakers’ nog steeds niet in het museum geplaatst.
    Hangen ze wederom bij een vuurtje te drogen…

Comments are closed.