Trutskär – Haparanda! Dag 93 (55 km)

We zijn er! 😁😁

Wat een bijzondere dag, wat een bijzondere tocht, wat een bijzonder avontuur!!

Vanochtend zien we pas waar we gisteren in het donker waren aangekomen. Mooi strandje, een goede uitvalsbasis voor deze ochtend, die start met rustig weer. We doen rustig aan. We komen ondertussen al aardig in de buurt van Haparanda. Doel is om vandaag voordat het gaat stormen, zo ver mogelijk te komen. En morgenochtend in het korte luwe tijdsvenster de rest…

Het is een leuke, afwisselende route, langs eilandjes en met short-cuts door kleine, ondiepe doorgangen. Dus we zitten regelmatig op een steen vandaag, maar gelukkig geen echte problemen daarvan.

Tegen de tijd dat de wind gaat opsteken, vinden we een perfect strandje, waar we gaan lunchen en onszelf opwarmen.

Ondanks de harde wind, die inmiddels los gaat, besluiten we toch verder te gaan. We willen geen risico nemen. Stel dat het gunstige tijdsvenster van morgen, ineens toch weer verandert. En dan zouden we weer dagen vast komen te zitten!!

Dus we volgen een route vlak langs de kust, om zo min mogelijk last te hebben van de stormachtige wind die ons bijna uit de kano blaast! Toch moeten we vaak open stukken oversteken. De wind blaast inmiddels tot windkracht 7. Sommige baaien zijn erg diep en leveren uitdagende golven op. Maar we gaan er vol in en hebben er veel plezier in. Ja, we gaan naar Haparanda!

En dan draaien we de rivier op. Nog een stukje stroom opwaarts. En daar komt dit avontuur ten einde. We zijn bij de grenssteen! Wat ongelooflijk!! Wat een emoties, we wilden dit zo graag. En nu is het gelukt!

 

Het was een fantastische ervaring. Super veel dank aan ons werk en onze collega’s die ons hebben aangemoedigd en ons werk hebben overgenomen. En veel dank ook aan jullie, onze volgers. Jullie support was voor ons een grote motivatie!

14 Replies to “Trutskär – Haparanda! Dag 93 (55 km)”

 1. Wat geweldig dat jullie er al zijn! Ik vond het zó spannend.
  Van harte gefeliciteerd en geniet er van!

 2. Beste Christa & Rick,

  De aanhouder wint.Fantastisch! En natuurlijk van harte gefeliciteerd. De droom is werkelijkheid geworden.

 3. It has been a pleasure to follow your blog. When you paddled into darkness yesterday evening I followed anxiously your track update every 10 minutes. As I know what it looks like it was almost as I was paddling with you.
  You should be proud of yourselves!
  Looking forward to see you in person at the jury meeting.

 4. Ongelooooofelijk knap ! Wat een prestatie. Echt tof om op afstand mee te mogen genieten en ook om jullie ook tijdens de tussenstop in Torsby te gast te hebben. Dikke proficiat en Liefs en 🇸🇪 kram Marc en Joanne

 5. Hoi Christa en Rick,

  We waren positief verrast toen we lazen dat jullie de tocht konden gaan afmaken en het is gelukt. Gefeliciteerd met deze top prestatie.

 6. Beste Christa en Rick,

  GEWELDIG!
  Niet te geloven, wat een prestatie.
  Het was zo mooi dat ik jullie kon volgen op jullie reis via de site. Je moet er maar zin in hebben om elke dag een verslag te maken als je al doodmoe bent.
  Ik ben benieuwd wat voor plannen jullie nog meer hebben….
  Hartelijke groet, Marijke van Schie

 7. Dit is nog eens even fantastisch nieuws! Van harte gefeliciteerd. Ik zit te stuiteren op mijn stoel! Chris en Rick wat een prestatie. Wat een doorzetters zijn jullie. Wat een reis. We kunnen niet wachten om jullie weer te zien en naar al jullie avonturen te luisteren. We spreken elkaar snel hopen we!

 8. Grattis till bedriften! Jag började följa er när ni var i sundsvallstrakten tror jag, och blev så glad när jag såg att ni hade återupptagit er paddling! Lycka att ni nu tagit er i mål innan hösten blir allt för mörk och trist🙌🥳

 9. Geweldig gedaan. Zeer onder de indruk. En dank jullie wel voor het mij meenemen op jullie avontuur. Van harte gefeliciteerd!

Comments are closed.